Bizonyára mind tudjátok, hogy a karácsony egy kicsit ugyan elvilágiasodott, de alapvetően keresztény ünnep. Azt viszont bizonyára már csak kevesebben, hogy magáról a karácsonyfáról az első, korai feljegyzések is csak a 15. század végéről kerültek elő. Az örökzöldek, fenyőfélék tisztelete ugyanakkor mélyen gyökerezett a germán, római vagy a kelta, de az egyiptomi kultúrákban is, így nem annyira meglepő talán, hogy széles körben elterjedt a faállítás hagyománya is. Ma már a legkülönbözőbb díszek érhetőek el, de annak idején még almával, ostyával díszítették leginkább.

Jövő héten itt is a karácsony, szinte hihetetlen! Az is, hogy az év végi hajtásban egy picit sem haladtam az ajándékok beszerzésével. Remélem, Ti jobban álltok ;) Az utolsó adventi hétvégére mintegy idei zárásaként a cikksorozatnak néhány könnyen elkészíthető karácsonyfadísz, vagy ajándékkísérő ötletet hoztam. Ha rákapsz a barkácsolás ízére, nehéz lesz abbahagyni, de szettben nagyon jópofa, önálló meglepetés is lehet. Készítsünk tehát díszeket!

1. Tobozok
A toboz nem áll messze a fenyőtől, így bátran dekorálhatjuk vele a karácsonyfánkat. Festhetjük, vagy akár különböző módon díszíthetjük is. Részemről ezekre a filc baglyocskákra szavazok: 

De egy egyszerű masnival, natúron is megállja a helyét: 


2. Mini koszorúk
Számunkra szerintem idénre ezek a kis koszorúk lesznek a befutók. Mérhetetlen mennyiségű régi aprót és gombot halmoztam fel, itt az ideje, hogy fel is használjam őket valamire :) itt egy szó szerint filléres ötlet:

Ha pedig gomb vagy apró sincsen kéznél, egy befőttes üveg teteje biztosan akad, de szerintem egy 0,5 l-es PET palackot is fel lehet aprítani alapnak.

3. Gyurmázzunk 

A porcelán gyurma sosem megy ki a divatból, nálam is folyamatosan visszatérő téma. De ha nem szimpatikus, só-liszt gyurmát, vagy fahéjas gyurmát is használhatunk. Kipróbált porcelángyurma receptemet itt találod: http://edesotthon.reblog.hu/szuper-sutheto-gyurma-hazilag

4. Szalagok és gyöngyök
Egyszerű és nagyszerű! Nem csak karácsonyfa díszként, hanem ajándékkísérőként is szuperül funkcionál: 

5. Botok és pálcikák
Botok, pálcikák (vagy esetleg fahéj) bevonásával jópofa fenyőket, szánkókat készíthetünk: 

 

A képek forrásáért, további ötletekért kattints át pinterest oldalamra: https://www.pinterest.com/BalkonGaz/diy-d%C3%ADszek/