Megint eltelt egy év, bizony holnap már gyújtjuk az első gyertyát a koszorún. Lassan hagyománnyá válik, hogy minden adventi hétvégén hozok egy olcsó, egyszerű, de mégsem tucat csináld magad ajándékötletet; és ez idén sem lesz másképpen :) fogadjátok szeretettel az idei első tippemet, a pohárjelölőt! 

DIY ajándék karácsony

Bizonyára senkinek sem ismeretlen a szituáció, amikor összegyűlik a család (vagy a barátok), és még le sem vették a cipőjüket, de a konyha máris pillanatok alatt egy végeláthatatlan pohárerdővé változik. Hamar eluralkodik a káosz, és a mosogatnivaló pont négyszer annyi lesz, mint ami feltétlenül szükséges lenne.
Tuti megoldás a munka redukálására a pohárjelölő, így biztos, hogy minden vendéglátó (köztük én is) nagyon örülne egy hasonló készletnek. A dolog szépsége pedig, hogy minden alkalomra külön garnitúrát gyárthatunk akár az ünnepelt érdeklődésének, ízlésének megfelelően is. Ha ez még mindig nem győzött meg, pofon egyszerűen, szinte bármit felhasználhatsz, ami a kezed ügyébe kerül –legyen az dugó, maradék puzzle, régi bizsu, kupak, csipesz, kartonpapír vagy maradék filcanyag.

Nézzük a kedvenceimet:
 

  1. A parafa dugó mindenre jó 

    DIY ajándék karácsony

Ahogyan korábban már vetésjelölőt is készítettünk dugóból, szuper egyedi pohárjelölőket is készíthetünk. Szeleteljünk fel egy boros dugót (tipp: ha előtte vízbe áztatod, könnyebb lesz vágni, és nem is morzsolódik – de ekkor ki kell szárítani alaposan, mielőtt tovább haladnál) ezt követően festhetjük, decoupage-olhatjuk, díszíthetjük kedvünkre. Egy dróttal szúrjuk át, hurkoljuk meg és szalaggal, vagy lánccal rögzíthetjük a pohár talpán. Csirió!

  1. Maradék fonal 

    DIY ajándék karácsony

Ha tudsz egy kicsit kötni vagy horgolni, máris nyert ügyed van. Egy kis maradék fonalból szuper télies jelölőket készíthetsz. Ezeket gombbal is rögzíteni lehet, de a mini sálak megkötve is biztosan sikert aratnak majd.

  1. Filc jelölők 

    DIY ajándék karácsony

Karácsonyra kifejezetten stílszerű :) Nyomtass néhány karácsonyi mintát papírra, és vágd ki azokat. Ezek lesznek a sablonjaid. Rajzold körbe ezeket a filcen, majd vágd körbe a vonal mentén. Éles ollót használj, akkor szép a filc, ha nem rojtos a széle. Vágd be a közepéig az egyik oldalon – így a pohár szélére tudod rakni. Ha belülre egy köralakot vágsz, a borospohár talpára is illesztheted.

  1. Kupakok 

    DIY ajándék karácsony

Ki mondta, hogy a söröskupakokat nem lehet semmire használni?! Lukaszd ki egy szöggel a tetején, mint egy medált, majd igény szerint fesd le. A belsejébe festhetsz mintát, vagy akár képet is ragaszthatsz! A rögzítés a parafa dugó koronghoz hasonlóan tud működni.

  1. Mini karácsonyfadíszből jelölők 

    DIY ajándék karácsony

Talán a legegyszerűbb, ha apró díszeket szerzel be többféle színben és formában. Ezekhez a színben passzoló szalagok remek kiegészítők, igazán mutatós és egyszerű ajándék:

A képek forrásáért, és további pohárjelölő ötletekért látogass el pinterest oldalamra:  https://www.pinterest.com/BalkonGaz/identify-your-glass/