Jesszum pepi, máris a negyedik ajándék?! Pikk pakk elrepült az idő, jövő héten pedig jön a Jézuska :) Hoztam a negyedik tippet, amit akár urak részére is elkészíthetünk, ráadásul még pont lesz is időnk befejezni. Rugaszkodjunk el ezúttal is kicsit a gasztronómiától, de persze maradjunk továbbra is a természetesség mezején.

Relaxáló ajándék  DIY ajándék karácsony
Bár a kilencvenes években élte forradalmát itthon a fürdősó, és legtöbbünknek nincsenek jó emlékei róla (mert neonszínű, pacsuli szagú mindenféle borzalmak voltak) mégis nagyon jó tud lenni egy hosszú, fárasztó nap után egy pihentető otthoni wellness.
Néhány gyertya mellett magam is szeretek elnyúlni a kádban, zenét hallgatva, de kiváló közös esti tevékenység is, ha az ember párja is hasonló beállítottságú. Tehát: készítsünk fürdősót ajándékba!

Mire lesz szükséged?

Szép üvegcse, vagy kémcsövek
Egy befőttes üveg a keveréshez, érleléshez (mindenhez kell befőttes üveg)
Nagy szemű, durva só
Illóolaj
Szárított gyógynövény, fűszer vagy virág
Esetleg kevés szódabikarbóna; de ez akár ki is hagyható.   DIY ajándék karácsony

Hogyan láss neki?
1. Töltsd a sót (100 g) a befőttes üvegbe. Én javaslom a himalájai verziót – ami bár drágább, de kellemes, rózsaszínes árnyalata van, és nem kell színezéket használni, magában is mutatós. Ha mégis színeznénk, sárgarépa olajat, vagy kozmetikai pigmentet (esetleg ételfestéket) használhatunk. Akár színes akár nem, ne legyen tele az üveg, úgy könnyebb lesz keverni!

2. Tegyél hozzá 1,5 teáskanál szódabikarbónát, és keverd el. A szódabikarbónától kicsit felpezseg majd, ha a vízbe teszed :)

3. Csepegtess 4-5 csepp illóolajat a sóra, és óvatosan keverd össze.  DIY ajándék karácsony

4. Add hozzá a választott, szárított komponenst (a citrus, a rozmaring és a menta élénkít, a levendula és a rózsa ellazít, de vigyázat, pl. a bazsalikom, bors vagy a karácsonyi fűszerek viszketést, kiütést okozhatnak, szóval csínján) keverd, rázd össze.

5. Mehet rá a kupak, pár napig sötétben, hűvös helyen tároljuk, amíg "elkészül". Ezt követően még finomítható lesz az illat egy két csepp olajjal, de ha elégedettek vagyunk, tehetjük is kisebb üvegcsékbe, és légmentesen zárjuk le. DIY ajándék karácsony

Ha megvagyunk, készítsünk egy kis leírást a fürdősónk összetevőiről és a használatról, illetve egy mérőkanalat is csomagolhatunk hozzá díszítésként. Egy normál kádba a sóból kb 2 evőkanálnyi mennyiség tökéletesen elegendő egyszerre :)

További szuper ötletekért, és a képek eredeti forrásáért látogass el pinterest oldalamra:  https://www.pinterest.com/BalkonGaz/fill%C3%A9res-aj%C3%A1nd%C3%A9kok/