A tavasz közeledtével egyre inkább sűrűsödni fognak a teendőink. Részemről nagyon várom, de a tapasztalatom az, hogy ilyenkor hajlamosak vagyunk mindenféle munkával megcsúszni, vagy éppenséggel olyanokat is elvégezni, aminek még nem is érkezett el az ideje. Mi a megoldás? Természetesen a tervezés.

Próbáljunk minél tudatosabbak lenni, nem bánjuk meg! Csomó pénzt megspórolhatunk, mert elkerülhetünk sok fölösleges vásárlást, illetve az  időnket is könnyebb lesz beosztani, ha tudjuk, mennyi a munka. Arról pedig, hogy nem felejtünk el (max kihagyjuk) a teendőket, ne is beszéljünk :) mostantól rendszeresen hozom majd a legfontosabbakat, hogy időben felkészülhessünk közösen.

Én ilyen "to do" listákat készítek magamnak:  tél kertésznapló

Ha tetszik a naplóm, és szeretnéd minden hónapban megkapni az aktuálisat (szerkeszthető formátumban, hogy megcsnálhasd belőle a sajátod) nincs más dolgod, mint a facebookon követni minket, és privát üzenetben elküldeni a mail címed, ahová küldhetem. A dolog teljesen ingyenes, de csak annak szeretném odaadni, akit tényleg érdekel ;)

Na tehát február. Úgy fest, nem volt nagyon kemény telünk, és lassan már kifelé kacsintgatunk belőle. Vasárnap délelőtt kegyesek voltak az égiek is, így az elszántabbak előmerészkedtek egy picit kapirgálni. Mi sem tettünk másként, a felázott földből könnyen ki lehetet húzni a leszáradt tavalyi vetemény romjait, sőt, a napsütésben jólesett az almafát metszegetni is! 

Ha eláll a monszun és szikkad kicsit a föld, felfrissíthetjük majd balkonládáink tartalmát friss földdel és kis biotrágyával. Le lehet már csipkedni a krizantémok elszáradt szárait, a barna eperlevelek is eltávolíthatóak a tövekröl, fokozatosan bontható a téli takarás, vethető lesz a zöldborsó is.

A gyümölcsfák lemosó permetezése is érik, de ami a legfontosabb talán, hogy tervezzük meg az idei nagy veteményt, és szerezzük be a szükséges magokat, a palántaneveléshez szükséges eszközöket is :)