Ki a fene mondta azt, hogy télen nem jó buli az erkély, vagy a kert?! Jómagam elég fázós vagyok, így inkább azoknak a táborát erősítem, akiknek kellemesebbnek tűnhet bentről, a melegből bekuckózva nézni a kinti világot, ha szerencsénk van, hóesést. Nincs ez másképpen most sem, de kedvet kaptam – a hideg pedig valljuk be, csak kifogás. Tőlünk északabbra nagy hagyománya van a téli outdoor sütögetéseknek, így egy csapadékmentes, szélcsendes napon (nem ilyen vacak időben, mint ma) talán érdemes lehet nekünk is kipróbálni :) akár az ünnepek alatt is.

Dekoráljunk, legyen kint is ünnep az ünnep!  tél party
Égősorokkal, kis téli dekorral vagy mécsesekkel nagyon hangulatossá lehet tenni az erkélyt, még akkor is, ha csak egy kis kilépőről beszélünk. 
A kiürült balkonládákba kerülhetnek girlandok, az örökzöldekre karácsonyi díszek vagy égők. Elő lehetne venni néhány befőttes üveget is mécsesekkel, mert ugye a befőttes mindig hasznos :)
Lógathatunk az árnyékolókra hópelyheket, égőket, de egy kerti létrát is befoghatunk erre a célra. Álló üres kaspókat is elhelyezhetünk ízlésesen egy kis téli dekorral, vagy bambuszfáklyákkal.

Persze ha bőven van hely, vagy ha nyáron esetleg hozzátok daruzták be a jacuzzit, nem is nagyon van miről beszélni, csak időpontot kell egyeztetnünk egy látogatásra ;).   tél party
Ami a legfontosabb, vegyük elő a meleg párnákat, és a takarókat is, ami nem csak hangulatfokozó, de meg is védenek a hidegtől.  

tél partyA kerti party pedig nem is igazi egy kis kültéri fogadás nélkül. Kedveskedhetünk forró italokkal vagy akár bögrés krémlevessel is, de akár grillezni is lehet egy jót (ínyenceknek gesztenyét, vagy mályvacukrot).   tél party

Szélvédett helyeken működhet a faszenes megoldás akár húsokkal vagy virslivel, de nagy mínuszokban a gázüzemű vagy elektromos megoldások bizony megbízhatóbbak! 

Ha a kedvcsináló fogadásnál hosszabb időtartamra tervezünk odakint, érdemes mobil melegen tartóval, vagy hő kandeláberrel készülni:  tél party
Én egészen kedvet kaptam :)
 
Képek forrása: http://www.pinterest.com/BalkonGaz/xmas-outdoor/