Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5 jópofa csináld magad adventi naptár

Kinézek az ablakon, látszik hogy fagy. November utolsó napja van, úgyhogy tényleg menthetetlenül tél lett. Én ezt nem bánom továbbra se, bár ez az év vége számomra a legrohanósabb időszak mindig, de mégis kicsit a gyerekkoromat idézi. Óbudán nőttem fel. Imádtam az utca illatát, ahogyan a bérházak oldalán ömlött ki a füst, imádtam anyukámmal az oviba sietni kézen fogva, és a befagyott pocsolyákon csúszkálni. Alig vártam, hogy reggel legyen, és nyithassam az újabb ablakot az adventi naptáron, és megint eggyel kevesebbet kelljen aludni karácsonyig.
Pár éve, már jócskán felnőttként szerettem volna felidézni ezt az érzést, amikor is a férjemet leptem meg egy személyre szabott naptárral. Az öröm, amit láttam az arcán nap mint nap, az én izgalmamat juttatta eszembe, szuper ráhangolódás volt a karácsonyra. Mert azért persze nem csak a gyerekeknek lehet készíteni, bár nekik talán kötelező :) Lássuk mik a lehetőségek!

 0
Tovább

Gyorstipp - Last Minute ajándék

Vannak olyan helyzetek, amikor bizony elfelejtődik egy ajándék, vagy csak szeretnénk a biztonság kedvéért tartani valami tartalékot a szekrényben - ezekre a helyzetekre szuper megoldás ez a pofonegyszerű díszgyertya; bár megmondom őszintén én magunknak csináltam. Ha kicsit kreatívabbak vagyunk, egészen pofás, személyre szabott meglepetést is készíthetünk, rádásul nagy kézügyességre sem lesz szükség.

 0
Tovább

Lilahagyma lekvár nem csak ajándékba

Abszolút klasszikus magyar család vagyunk, a karácsony nekünk is a nagy evésről szól, nem tagadom :) de idén megfogadtuk, hogy egy kicsit jobban szervezzük a dolgokat, előre megbeszéljük, hogy ki mit készítsen, így elkerülve a mérhetetlen mennyiségű kárba vesző ételt.

Úgy alakult, hogy most ránk csak a közönségkedvenc karácsonyi brownie és valamilyen szósz maradt a többiek által vállalt húsok mellé. Nem kellett sokat tanakodni, már nagyon rég tervben volt, hogy igazi, jóféle lilahagyma lekvárt készítsünk, így idő is maradt rá. gasztro hagyma ajándékMindenkinek ajánlom, még a roppant kritikus nagymamám is elismerően nyilatkozott róla. Gasztroajándék gyanánt is kiváló, mindenesetre rá kell szánni az időt, ezzel számolj. Bár nem igényel folyamatos felügyeletet, de bő két órát biztosan elrotyog.

Amire szükséged lesz:
   - lilahagyma 5-6 fej
   - vöröshagyma 1 fej
   - olivaolaj
   - jóféle vörösbor, 1,5 dl
   - balzsamecet 2,5 evőkanálnyi
   - só
   - bors
   - méz
   - barnacukor
   - kb. 2 dkg vaj
   - kakukkfű (mi kakukkfüves termelői mézet használtunk)

Ha minden megvan, jöhet a sírás. Pucoljuk meg a hagymákat, vágjuk félbe azokat, és hajszálvékonyan szeleteljük fel. Minél vékonyabbak, annál jobb. gasztro hagyma ajándékVegyünk elő egy nagyobb edényt, mint amit eredetileg gondoltunk, mert bizony komoly halom lesz. Mindenképpen tapadásmenteset válasszunk, amit le lehet fedni.

Löttyintsünk némi olivaolajat az edény aljába és forrósítsuk fel. Durván másfél evőkanálnyi elegendő lesz, majd kotorjuk rá a hagymahegyet. Folyamatos kevergetés mellett (mindenféle fűszer vagy só nélkül) pároljuk üvegesre, de ne pirítsuk meg. gasztro hagyma ajándékHa jónak ítéljük, vegyük takarékra a lángot, fedjük le és hagyjuk puhulni. Néha azért érdemes megkeverni, nem szabad lepirítani az alját. Ez a művelet kb 45 percet vesz igénybe, és el is bizonytalanodhatsz – de ne vedd feljebb a hőfokot, dolgozik a meleg a fedő alatt szép lassan. gasztro hagyma ajándék

Ha egész borsot használsz, most van idő azt mozsárban megtörni. Mi fekete és zöldbors kombinációt választottunk, de választhatsz bármilyet. Ha viszont csak feketét, és abból is őröltet használsz, bánj vele kicsit visszafogottabban. Kb 1,5-2 teáskanálnyi egész borsot zúztunk durvára, de ez nem szentírás, mindenki ízlés szerint tehet bele. Ha leketyegett a 45 perc, borsozzunk és sózzunk. A só is megosztó kérdés, már ami a mennyiséget illeti, ráadásul típusonként is máshogy kell kalkulálni. Himalája sóval főzünk, 1 teáskanálnyit használtam. Keverjük alaposan össze, és főzzük el a levét, amit kieresztett.

Jöhet a bor. Egy pohár az ételnek, egy a szakácsnak. A balzsamecet ideje is elérkezett, de ezt nem vámoltuk le.. Közepes lángon 35 percig, lefedve rotyoghat. Valahogy a borral hamarabb eltelt az idő. Ki érti? gasztro hagyma ajándék

Lekerülhet a fedő, ismét főzzük el a leve nagyját, majd jöhet a lényeg. Az aranyló méz adja majd meg (ha kihűlt) az egész főzet lekvár állagát, a barnacukor pedig elmélyíti a színét. 2 evőkanál kakukkfüves méz, 2 evőkanál virágméz és 2 evőkanál barnacukor került a fazékba. Folyamatosan keverjük mostmár. sűrűsödik, zárjuk el a tűzhelyet, hagyjuk kicsit hűlni a lekvárt. Keverjük el benne a vajat, majd szedjük csatosüvegbe. Nekem krétázható befőttes volt csak kéznél: gasztro hagyma ajándék

Kihűthetjük dunsztban is, úgy tovább eláll, de ez az adag már másnap elfogyott. Bátran állíthatom, hogy megérte a könnyeket és a kis macerát! A szilveszteri malacsült mellé is szeretettel ajánlom :)

 0
Tovább

Villámajándék fillérekből

Gyönyörű napsütésre ébredtünk, és egy újabb héttel közelebb a karácsony is. Megmondom őszintén, idén nem voltam jó, még egyetlen ajándék sincsen meg, csak a világmegváltó ötletek. Ha Te még mindig nem tudod, mit ajándékozz legjobb barátnődnek, de kicsit le vagy égve, ez a tipp most pont Neked való! 

DIY ajándék

Készítsünk egyedi kaspókat, bögréket ajándékba! Biztosan szuper a mostanában felkapott körömlakkos díszítős megoldás is, de szerintem van egy lényegesen egyszerűbb erre a célra, a porcelán filc. Nem nehéz beszerezni, a legtöbb hobbiboltban kapható, de webshopokban is többnyire 1.000 Ft alatt hozzájuthatunk. Bögrekínálatból sincs hiány, a nagy kék-sárga lakberendezési áruházban már 195 Ft-ért beszerezhetünk egy dizájnos alapdarabot.

Ha mindent megszereztünk, nincs más dolgunk, mint a megajándékozásra váró barátunk, szerettünk ízlésének megfelelően feldíszíteni a kiválasztott terméket. Nem vagyok ügyes rajzoló, így az üzenetes, írásos verziók közelebb állnak hozzám. Egy ilyen kaspónak például szerintem minden hobbikertész örülne: 

DIY ajándék

Rengeteg szuperegyszerű bögrés süteményreceptet ismerek, így jó választás lehet akár egy ilyen felrittyentése is. Kolisoknál biztosan nyerő :) főleg, ha a sütiből is csomagolsz mellé egy kis kóstolót: 

DIY ajándék

Persze kézügyesség sem feltétlenül kell, egyszerű geometriai formákra talán mindannyian képesek vagyunk. Trendi is, egyszerű is. Miért ne csináljuk? 

DIY ajándék

A gyártók utasítása szerint használhatjuk a filcet, a legtöbb művet hőkezelni sem szükséges, hogy mosható legyen. Alkotást követően csak ki kell várni a száradási időt, és már csomagolhatjuk is. Tudtok ennél egyszerűbbet?

A képek forrását, további ötleteket pinterest oldalamon találtok az alábbi linkre kattintva:  https://www.pinterest.com/BalkonGaz/porcelain-marker/

 0
Tovább

Filléres ajándéktipp - ha időd sincsen

Korunk egyik legidegesítőbb mindennapi problémájára kínálok ma megoldást egy szuperegyszerű, de annál praktikusabb karácsonyi ajándék formájában. Következzen az adventi sorozat legújabb epizódja, ami megoldást kínál erre: DIY ajándék
Ismerős?! Ha igen, akkor minden bizonnyal Te is örülnél lennél egy olyan szuper ajándéknak, ami átvágja ezt a Gordiuszi csomót. Majdnem szó szerint! Lássuk a szuper fülhallgató tartókat: 

  1. Csipeszekből ajándékot 

DIY ajándékNem kell sok dolog hozzá; festék vagy dekor tapasz, 2 db facsipesz és némi ragasztó. Szuper kísérőajándék, vagy apró figyelmesség lehet akár kollégáink, akár zenekedvelő barátaink részére.

  1. Kinder tojás reneszánsz

DIY ajándékHa gyerekeid vannak, bizonyára akad otthon egy ilyen klasszikus sárga, műanyag tároló. Ha nem, akkor javaslom, ruházz be egyre :)

  1. Egy darab filc és patent

DIY ajándékFiús fülestartót is készíthetünk, szinte még varrni sem kell! Persze ha merészebbek vagyunk használhatunk farmer anyagot, vagy akár bőrt is. Lányoknak cifrázhatjuk, cicás, nyuszis vagy akár karácsonyi témájú tartót is készíthetünk. 

DIY ajándék

  1. Boros dugó

DIY ajándék

Hányszor is mondtam, hogy mindenre jó?! Íme, egy újabb felhasználási módja, szuper fülhallgató tartót készíthetünk belőle.

  1. Plasztik kártya

DIY ajándék

Egy régi telefonkártyát, bankkártyát vagy ajándékkártyát egy kis odafigyeléssel átalakíthatunk ilyen szuper fülestartóvá. Ha éppen nem használjuk, a pénztárcánkban is pont elfér :)

A nem saját képeim forrásáért, további ötletekért látogass el pinterest oldalamra: https://www.pinterest.com/BalkonGaz/diy-f%C3%BClestart%C3%B3/

 0
Tovább
«
123

BalkonGaz

blogavatar

Üdv a teraszunkon! Bár akkor még nem tudtam, hogy elkap majd a gépszíj, de már az oviban is gereblye volt a jelem. Most néhány évvel később, a blogon tapasztalataimat vezetem erkély-, illetve balkonkertészet témában, kötetlen hangvételben. Minden, amit itt látsz, vagy olvasol csupán egy lelkes laikus kísérleteinek (vagy bénázásának) eredménye, semmiképpen sem objektív szakvélemény :) Kellemes időtöltést, jó mulatást kívánok!

Likeolj!

Címkefelhő

DIY (43),konyhakert (38),inspiráció (18),gasztro (18),dekor (17),újrahasznosítás (17),ősz (16),egzotikusok (14),magvetés (14),karácsony (14),tavasz (13),fűszer (13),ajándék (12),gyökereztetés (12),virágok (12),Top5 (10),gyorstipp (8),tél (7),palánta (7),gyümölcsök (7),gyümölcsfák (6),balkonláda (6),jelölő (5),bútor (5),húsvét (5),kertésznapló (5),függőleges kert (5),nagyvilág (5),hagymások (5),érdekesség (4),szüret (4),advent (4),kúszó növények (4),bazsalikom (4),offtopic (4),szörp (4),chili (4),leander (4),gyerek (4),eper (4),paradicsom (4),mérgező (3),csíráztatás (3),rovarok (3),ültetés (3),saláta (3),gyömbér (3),berendezés (3),avokádó (3),áfonya (3),baki (3),cukkini (3),szamóca (3),diy (3),citrom (3),trinidad scorpion (2),citromcirok (2),tulipán (2),felújítás (2),retek (2),teleltetés (2),szőlő (2),IKEA hack (2),levendula (2),tök (2),bodza (2),édesburgonya (2),tartósítás (2),teszt (2),program (2),asztal (2),torma (2),orchidea (2),szilveszter (2),üvegek (2),babaszoba (2),magfogás (2),másodvetés (2),rozmaring (2),mangó (2),zöldborsó (2),táblafesték (2),barack (2),bakik (2),vöröshagyma (2),paprika (2),minikert (2),cserjék (2),kártevők (2),növényvédelem (2),datolyaszilva (2),tojáshéj (2),poén (2),füge (2),garzon (2),sáfrány (1),meleg (1),világnap (1),csomagolás (1),tűz (1),melegedő (1),otthon (1),balkonkertészet (1),megvagyok (1),árnyékolás (1),szobanövény (1),zamioculcas (1),offtopik (1),összeültetés (1),virágtartó (1),gyümölcs (1),mini kert (1),meleg ellen (1),igénytelen (1),gránátalma (1),hortenzia (1),sóska (1),fenyő (1),szender (1),cseresznye (1),padlizsán (1),magok (1),vetés (1),kréta (1),ananász (1),tündérkert (1),itthon (1),belátásgátlás (1),batáta (1),nasi (1),alma (1),környezettudatosság (1),intim szféra (1),ablakfólia (1),rukkola (1),fűszerek (1),utazás (1),erkély (1),gyertya (1),bútorápolás (1),ágyás (1),üvegház (1),fokhagyma (1),krizantém (1),szeder (1),narancs (1),fenyő (1),graffiti (1),gyerekeknek (1),moha (1),szerszámok (1),party (1),tetvek (1),hőség (1),varjúháj (1),pozsgások (1),raklap (1),árvácska (1),szabadföld (1),liliomfa (1),magnólia (1),spenót (1),uborka (1),singer (1),inda (1),menta (1),tőzegtabletta (1),inkubáció (1),kapszula (1),festés (1),egyszerveddmeg (1),hagyma (1),madáretető (1),gyurma (1),támasz (1),gyom (1),répa (1),tárkony (1),méhek (1),atka (1),pesto (1),japánkert (1),láda (1),tea (1),pult (1),egres (1),létra (1),nyár (1),öntözés (1),koriander (1),esővíz (1),juhar (1),díszfák (1),stevia (1),talaj (1)