Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tulipános gyorstipp

A tulipán szerintem sokunk nagy kedvence, ha nem a legnagyobb. Én személy szerint imádom, mert a tavasz igazi hírnöke. Nem véletlenül szenvedtem értük sokat, egyszer pár éve karácsonykor képes voltam felásni a fagyos földet kint, és elültetni a hagymákat. Évről évre megmelengeti a szívemet a még hűvös napokon, amikor a kopárság közepette bontják változatos, de tökéletes virágaikat a ládákban és szabadföldben egyaránt. Van egy apró trükk, amivel rengeteget tehetünk azért, hogy a következő évben is bő virágzásban legyen részünk. Kíváncsi vagy? Olvass tovább!

 0
Tovább

Decemberben ültetni?

A Jézuska sok szép ajándék mellett néhány különleges tulipánhagymával is meglepett. Igazán személyre szabott ajándék :) de ha már most tavasszal szeretnénk élvezni a pompás virágokat, bizony nem szabad tétlenkedni! Balkonon mély cserépben, szabadföldben, vagy ágysban is pompásan mutatnak.
tulipán hagymások virágok tél

A tavaszi hagymásokat szeptember végétől december végéig ültethetjük, de a városban az enyhébb időjárás miatt ez még egy picit akár ki is tolódhat. Ha már munkához kelett látnom, összeszedtem a crocusokat, illetve minden maradék virághagymát is. Az ünnepek alatt ezeket az ablakban, majd a pincében szoktattam a zordabb, kinti időjáráshoz.

Ahogyan elteltek az ünnepek, őszintén szólva jól is esett egy kis munka, hogy lemozogjak valamennyit a rengeteg bejgliből, amit felfaltam a napokban. Bár mély kaspóban is nagyon szépen fejlődnek balkonon ezek a növények, ezúttal úgy döntöttem, a nemrégen művelés alá vont tetőágyásba kerül a sok hagyma. Imádom a tulipánokat, tavasszal az asztalra vágott virágként nem is tudok igazán jobbat elképzelni – a cserepes verziót viszont nem szeretem levágni, mert az erkélyajtó elé rakva is szépen mutat. Ha minden jól megy, akkor az eldugott ágyásból viszont nem fogom annyira sajnálni, és a lakásba hozhatom majd őket.
 tulipán hagymások virágok tél
Egymástól kb. 8 cm távolságra, 10 cm mélyre kell ültetni a hagymákat; és csoportokban mutatnak a legszebben, ha nem levágásra szánod. A visszavágott zsályák mögé ástam egy kis árkot; szerencsém volt, a föld nem volt átfagyva, sem megdermedve. Bekerültek szépen sorba a hagymák, és már nincs is más dolgom, csak várni a tavaszt :)

Tipp: mivel decemberrel zárul a tavaszi hagymások ültetési ideje, a legtöbb boltban most kedvezményes áron juthattok hozzájuk!

tulipán hagymások virágok tél

 0
Tovább

BalkonGaz

blogavatar

Üdv a teraszunkon! Bár akkor még nem tudtam, hogy elkap majd a gépszíj, de már az oviban is gereblye volt a jelem. Most néhány évvel később, a blogon tapasztalataimat vezetem erkély-, illetve balkonkertészet témában, kötetlen hangvételben. Minden, amit itt látsz, vagy olvasol csupán egy lelkes laikus kísérleteinek (vagy bénázásának) eredménye, semmiképpen sem objektív szakvélemény :) Kellemes időtöltést, jó mulatást kívánok!

Likeolj!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

DIY (43),konyhakert (38),inspiráció (18),gasztro (18),dekor (17),újrahasznosítás (17),ősz (16),egzotikusok (14),magvetés (14),karácsony (14),tavasz (13),fűszer (13),ajándék (12),gyökereztetés (12),virágok (12),Top5 (10),gyorstipp (8),tél (7),palánta (7),gyümölcsök (7),gyümölcsfák (6),balkonláda (6),jelölő (5),bútor (5),húsvét (5),kertésznapló (5),függőleges kert (5),nagyvilág (5),hagymások (5),érdekesség (4),szüret (4),advent (4),kúszó növények (4),bazsalikom (4),offtopic (4),szörp (4),chili (4),leander (4),gyerek (4),eper (4),paradicsom (4),mérgező (3),csíráztatás (3),rovarok (3),ültetés (3),saláta (3),gyömbér (3),berendezés (3),avokádó (3),áfonya (3),baki (3),cukkini (3),szamóca (3),diy (3),citrom (3),trinidad scorpion (2),citromcirok (2),tulipán (2),felújítás (2),retek (2),teleltetés (2),szőlő (2),IKEA hack (2),levendula (2),tök (2),bodza (2),édesburgonya (2),tartósítás (2),teszt (2),program (2),asztal (2),torma (2),orchidea (2),szilveszter (2),üvegek (2),babaszoba (2),magfogás (2),másodvetés (2),rozmaring (2),mangó (2),zöldborsó (2),táblafesték (2),barack (2),bakik (2),vöröshagyma (2),paprika (2),minikert (2),cserjék (2),kártevők (2),növényvédelem (2),datolyaszilva (2),tojáshéj (2),poén (2),füge (2),garzon (2),sáfrány (1),meleg (1),világnap (1),csomagolás (1),tűz (1),melegedő (1),otthon (1),balkonkertészet (1),megvagyok (1),árnyékolás (1),szobanövény (1),zamioculcas (1),offtopik (1),összeültetés (1),virágtartó (1),gyümölcs (1),mini kert (1),meleg ellen (1),igénytelen (1),gránátalma (1),hortenzia (1),sóska (1),fenyő (1),szender (1),cseresznye (1),padlizsán (1),magok (1),vetés (1),kréta (1),ananász (1),tündérkert (1),itthon (1),belátásgátlás (1),batáta (1),nasi (1),alma (1),környezettudatosság (1),intim szféra (1),ablakfólia (1),rukkola (1),fűszerek (1),utazás (1),erkély (1),gyertya (1),bútorápolás (1),ágyás (1),üvegház (1),fokhagyma (1),krizantém (1),szeder (1),narancs (1),fenyő (1),graffiti (1),gyerekeknek (1),moha (1),szerszámok (1),party (1),tetvek (1),hőség (1),varjúháj (1),pozsgások (1),raklap (1),árvácska (1),szabadföld (1),liliomfa (1),magnólia (1),spenót (1),uborka (1),singer (1),inda (1),menta (1),tőzegtabletta (1),inkubáció (1),kapszula (1),festés (1),egyszerveddmeg (1),hagyma (1),madáretető (1),gyurma (1),támasz (1),gyom (1),répa (1),tárkony (1),méhek (1),atka (1),pesto (1),japánkert (1),láda (1),tea (1),pult (1),egres (1),létra (1),nyár (1),öntözés (1),koriander (1),esővíz (1),juhar (1),díszfák (1),stevia (1),talaj (1)