Korábban egy Top5-sorozat bejegyzés keretében írtam arról, hogyan készülnék a húsvétra, ha készülnék. Sajnos most tényleg nem volt sok időm, de elkapott a láz az írást követően, így mégis kerítettem öt percet a felújítási munkák közepedte, és alkottam egy picit. Tényleg csak egy egészen aprót csupa olyan dologból, ami éppen rendelkezésemre állt:

1. Tojás, 1 dbÍgy ültessünk tojáshéjba
Férjem rántottát evett valamelyik nap, vagy inkább gombás tojást - így csak egy tojás állt rendelkezésemre, kifejezetten a barkácsolásért most nem pazaroltam. Norbi késsel leválasztotta a tojás tetejét, a belső tartalmat felhsználta rendeltetésszerűen, én pedig a héjat alaposan kimostam, majd egy jácint csíráztató üvegre tettem, hogy száradjon.

2. Megtöltöttem a munkadarabot földdel
Gondoltam beleások egy bármilyen zsákba, de csaltam, és egy tojásnyit leemeltem a fokhagymákról - így megspóroltam magamnak pár percet, aminek a nagyját a lepotyogott darabok eltakarítása tette volna ki. Ezt követően permetezővel benedvesítettem.

3. Tanakodtam, mit ültessek bele​
Bazsalikom palánta tojáshéjbanTerveztem korábban venni sziklakerti pozsgásokat, de csak sokkal nagyobbak voltak az áruházban, így kreatívabbnak kellett lennem, és a rendelkezésre álló palántákat vettem sorra. Méret alapján végül egy bazsalikom mellett döntöttem, mert lassan úgyis szét kell ültetnem őket. Alaposan benedvesítettem a talajt, és egyet kiemeltem.

4. Szembesültem a problémával
hogy a tojás nagyon kicsi, és tele raktam földdel. A felét azonnal ki is kellett szednem, hogy jó magasságba kerülhessen a növény, amit óvatosan belehelyeztem, majd apránként feltöltöttem földdel, megnyomkodtam és meglocsoltam. 

5. Mibe rakjam?
Volt még némi moha itthon, ebből vágtam magamnak egy marékkal, majd belekanyarintottam egy szuflé formába, és a közepére illesztettem a tojást. Két darab fakéreggel, és a saját tetejével díszítettem :)

és készen is van