Szép időt jósolnak a hétvégére, így érdemes még egy kis kinti munkát betervezni. 
Ha előre kitaláljuk és megtervezzük a teendőket, előre bevásároljuk a szükséges dolgokat, sokkal gyorsabban végzünk majd, és tényleg öröm lesz egy kicsit tenni venni a levegőn. 

1, kiürült ládák Kiürölt balkonláda 
A letermett töveket, elvirágzott növényeket, elhalt növényrészeket távolítsuk el, a nem fagytűrö virághagymákat ássuk ki. Érdemes a megtisztított földet most egy kis tápanyaggal, trágyával felturbózni. Sok növény (pl zölddségek is) jobban kedvelik a már előkészített talajt a frissen megtrágyázottnál. Ezen felül tök jó lesz, hogy a hidegben tél végén csak az izgalmas része jön.

2, ültessünk lombhullatókat! Lombhullató ősszel
Ha kedvet kaptatok bármelyik gyümölcshöz, irány a kertészet! A szabadgyökeres gyümölcsfákat, cserjéket és bokrokat most kell elültetni, így komoly választékkal fogtok találkozni. Vegyetek egy zsák fenyőmulcsot is egyúttal, mert télre célszerű lesz a fagy ellen egy kis tőtakarás.

3, őszi fokhagymák Balkon ősszel fokhagyma
Már elég hűvös az idő, szuper lesz lassan eldugdosni a fokhagymákat. Mi nagyon szeretjük, így biztosan jó sokat fogok ültetni, nincs az a mennyiség, amit ne használnánk el. Fontos, hogy ha tavasszal is fokhagymáztál, ne ugyanoda/ugyanabba a ládába duggasd őket, nem fognak szépen fejlődni.

4, szobanövények, befelé! Be kell vinni a szobanövényeket
Kezdenek csípősek lenni az éjszakák, így a szobai növényeket, egzotikusokat, citrusféléket és bonsai fákat be kell költöztetni lassan. Szépen le kell törölgetni a cserepeket, és rendet kell tenni bent, hogy elférjenek. :) na, ezt hagyom utoljára! Egyrészről a rendrakás unalmas, másrészről pedig mire végzek, kicsit kiürül a terasz, és biztosan látszik, hogy itt az ősz. A leandereket még hagyom kicsit, de már azok is fázni fognak lassan. És ha már pakolunk, és olyan szerencsések vagyunk, hogy tömlőnk vagy slagunk van, víztelenítsük.

5. Tavaszi hagymások Ültessünk jácintot
Mélyebb edénybe, ágyásba ültessünk hagymásokat, aztán hagyjuk is kint őket télire. Tavaly ez a lépés kimaradt, és nagyon hiányzott tavasszal egy tulipán, vagy éppen jácint. Megfogadtam, hogy idén nem leszek lusta, és megteszem a jövőbeli önmagamnak ezt a szívességet. Néha azért löttyintsünk nekik majd egy kis vizet, ki ne száradjanak, de nem lesz más dolgunk, csak élvezni az eredményt :)