És tényleg. Bármikor, és bármibe ültethetünk valami szépet, és miért is ne kezdenénk így az újévet? Az alábbi kis összeállítás segítségével szeretném szemléltetni, hogy az, hogy nincsen mibe, nem lehet kifogás. A leglehetetlenebb tárgyak, megunt eszközök segítségével olcsón nagyon jól fel lehet dobni egy párkányt, konyhapultot otthon.

Ha van néhány megunt konyhai cuccod, mint teáscsésze, porcelántál, öreg teáskanna vagy teásdoboz - esetleg merőkanál, máris alkothatsz valami egyedit:  inspiráció dekor

inspiráció dekor

Nagyon szuper a megunt gyerekjátékoknak is új funkciót találni. Jó cserép lehet egy platós kisautó, megviselt dínó vagy építőelem is:  inspiráció dekor

inspiráció dekor

inspiráció dekorSzemélyes kedvenceim mégis a régi bőröndök, fiókok, csorba lavórok, vagy könyvek: inspiráció dekor 

inspiráció dekor


inspiráció dekorHa pedig a szilveszteri buli után még hegyekben állnak az üvegeid, akkor sem kell kétségbe esni, akár önöntözős cserepet is készíthetsz belőlük: 

inspiráció dekor

Nagyobb hely hiányában szerintem néhány csészényi fűszeres kertet hozok majd létre, ami leváltja a karácsonyi dekort, de citrus magokkal, vagy szívósabb pozsgásokkal is lehet próbálkozni. Fontos, hogy ha nem kaspóként, hanem cserépként használjuk ezeket a különleges tárgyakat, figyelnünk kell az öntözésre, nehogy megfulladjanak növényeink. 

A képek forrásáért, több ötletért látogass el pinterest oldalamra: http://www.pinterest.com/BalkonGaz/plant-in-pots/