Talán ezek a csemeték állnak a legközelebb a szívemhez, bár nem túl nemes a fajta, és gyümölcsöt se terem, viszont nem kértem, csak kaptam őket egyik napról a másikra. Túlélőknek pedig mindig van nálunk hely :)

Tulajdonképpen "jó hírt hozó fának" is hívhatnám; egy jóbarátunkat is abban az évben lepte meg a nem várt lakó, amikor költözésre adta a fejét, minket is – mára pedig mindannyian már szép, új otthonban egész szép kis csemetével büszkélkedhetünk.
Tudjátok mi lehet ez?! Az allergiások számára nem kevés bosszúságot okozó virágzása februártól áprilisig tart, de mint tapasztaltuk, még nekünk is tartogathat kellemes meglepetést. Igen. Nyárfa!
A házunk előtt álló hatalmas fa magjait a balkonládába hozta a szél, amelyek május-júniusra szépen ki is hajtottak. A kis csemeték gyors tempóban növekednek, még abban az évben fagyálló kisfa fejlődik belőlük: 

A kis csemetéket nyár végén ültettem át. Simán csak ki kell ásni, és áthelyezni. Nem igazán igényes a föld típusára és a locsolásra sem, de minél mélyebb edényt válasszunk neki. Ne hagyjuk kiszáradni; ha kókadnak a levelek, azért löttyintsünk nekik egy kis vizet: 

Az alsó leveleket leszedegettem, a legfelsőket visszavágtam, hogy erősödjön a törzs, és ágakat hajtson a kisfa. A metszést az óta is évente kétszer megismétlem. Három év elteltével így fest a legnagyobb csemete (bocs a kupiért)

Idén, az „új” teraszon eddig már legalább 4-5 csemetét találtam, így biztos vagyok benne, hogy újabb szuper dolgokra készülhetünk :)