Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Padlizsánt erkélyen? Nyugodtan!

Ami azt illeti, a padlizsánnal nem nyúlik vissza régre a kapcsolatunk, már ami a termesztését illeti. Ha lehetett választani, mindig inkább a cukkini mellett tettem le a voksom, mert jobban szeretek dolgozni vele a konyhában, de idén (egyébként teljesen véletlenül) rányúltam egy tő padlizsánra is. Összefogtam mással. Ez az év most úgy látszik, ilyen.
Eddig a tapasztalataim egyébként nagyon pozitívak, bár nem fűztem vérmes reményeket a sikerhez. Hamar bimbókat hozott a növény, ami egyenesen a zsír új magasított, konyhakerti ágyásba került. padlizsán konyhakert

 0
Tovább

Szedd magad sali, harmadik felvonás - a mostoha

Megmondom őszintén, a spenótról szerettem volna értekezni, de mivel korábban, mint másodvetésről megemlékeztem róla, (itt) gyors újratervezés következett. A sors fintora, hogy most pont spenót helyett írok majd a sóskáról :) de nézzük ebben az esetben a mostohagyerekemet.

sóska konyhakert saláta

 0
Tovább

Hortenzia gyorstalpaló

Nehogy azt higgye bárki, hogy nálunk minden ládában répa nő, azért akad néhány klasszikus, szép virág is elvétve. Bár talán a zöldség gyümölcs terén nagyobb már a tapasztalatom, de próbálkozom azért virágokkal is. Imádom például a hortenziát, a gyönyörű, hatalmas virágai és a méregzöld levelei teljesen a hatásuk alá vonnak, de sokáig megfeneklett a nevelés, ahogyan eljött a tél, majd a következő tavasz. Évek óta igyekszem kikísérletezni a tökéletes körülményeket a cserepes hortenzia számára, idén végre úgy tűnik, hogy sikerrel jártam. Érdemes kipróbálni a módszert, ha nem szeretnél több ilyet:

hortenzia virágok teleltetés

 0
Tovább

Szívószálas, kupakos poharak gyorsan, fillérekből

Februárban kezdődött a kínom, amikor az egyéves lányom babazsúrjára készültünk. Bár csak szűkkörben ünnepeltünk, mégis elég sok volt a gyerek, most nyáron pedig a "probléma" fokozódik. Egy buli alkalmával derül ki mindig, hogy kevés a pohár, és improvizálni kell. DIY gyerek újrahasznosítás

 0
Tovább

Nem bogár, és nem is kolibri. Mi az? A gyereknap margójára

Volt egy szabad negyed órám, a gyerek lefeküdt aludni. Elengedtem kicsit a kupit, a főzést, kiültem hát egy jó kávéval élvezni a napsütést és a csöndet. Kényelmesen hátradőltem, becsuktam a szemem - majd egy ismerős, halk zúgás csapta meg a fülem, már kúsztam is gyorsan vissza a telefonomért, amit bent hagytam persze - elvégre negyed óra nekem is jár alapon. Befelé sietve azon szurkoltam, legyen elég virág a ládában, csak tartson ki, amíg visszaérek.

 1
Tovább

BalkonGaz

blogavatar

Üdv a teraszunkon! Bár akkor még nem tudtam, hogy elkap majd a gépszíj, de már az oviban is gereblye volt a jelem. Most néhány évvel később, a blogon tapasztalataimat vezetem erkély-, illetve balkonkertészet témában, kötetlen hangvételben. Minden, amit itt látsz, vagy olvasol csupán egy lelkes laikus kísérleteinek (vagy bénázásának) eredménye, semmiképpen sem objektív szakvélemény :) Kellemes időtöltést, jó mulatást kívánok!

Likeolj!

Címkefelhő

DIY (43),konyhakert (38),inspiráció (18),gasztro (18),dekor (17),újrahasznosítás (17),ősz (16),egzotikusok (14),magvetés (14),karácsony (14),tavasz (13),fűszer (13),ajándék (12),gyökereztetés (12),virágok (12),Top5 (10),gyorstipp (8),tél (7),palánta (7),gyümölcsök (7),gyümölcsfák (6),balkonláda (6),jelölő (5),bútor (5),húsvét (5),kertésznapló (5),függőleges kert (5),nagyvilág (5),hagymások (5),érdekesség (4),szüret (4),advent (4),kúszó növények (4),bazsalikom (4),offtopic (4),szörp (4),chili (4),leander (4),gyerek (4),eper (4),paradicsom (4),mérgező (3),csíráztatás (3),rovarok (3),ültetés (3),saláta (3),gyömbér (3),berendezés (3),avokádó (3),áfonya (3),baki (3),cukkini (3),szamóca (3),diy (3),citrom (3),trinidad scorpion (2),citromcirok (2),tulipán (2),felújítás (2),retek (2),teleltetés (2),szőlő (2),IKEA hack (2),levendula (2),tök (2),bodza (2),édesburgonya (2),tartósítás (2),teszt (2),program (2),asztal (2),torma (2),orchidea (2),szilveszter (2),üvegek (2),babaszoba (2),magfogás (2),másodvetés (2),rozmaring (2),mangó (2),zöldborsó (2),táblafesték (2),barack (2),bakik (2),vöröshagyma (2),paprika (2),minikert (2),cserjék (2),kártevők (2),növényvédelem (2),datolyaszilva (2),tojáshéj (2),poén (2),füge (2),garzon (2),sáfrány (1),meleg (1),világnap (1),csomagolás (1),tűz (1),melegedő (1),otthon (1),balkonkertészet (1),megvagyok (1),árnyékolás (1),szobanövény (1),zamioculcas (1),offtopik (1),összeültetés (1),virágtartó (1),gyümölcs (1),mini kert (1),meleg ellen (1),igénytelen (1),gránátalma (1),hortenzia (1),sóska (1),fenyő (1),szender (1),cseresznye (1),padlizsán (1),magok (1),vetés (1),kréta (1),ananász (1),tündérkert (1),itthon (1),belátásgátlás (1),batáta (1),nasi (1),alma (1),környezettudatosság (1),intim szféra (1),ablakfólia (1),rukkola (1),fűszerek (1),utazás (1),erkély (1),gyertya (1),bútorápolás (1),ágyás (1),üvegház (1),fokhagyma (1),krizantém (1),szeder (1),narancs (1),fenyő (1),graffiti (1),gyerekeknek (1),moha (1),szerszámok (1),party (1),tetvek (1),hőség (1),varjúháj (1),pozsgások (1),raklap (1),árvácska (1),szabadföld (1),liliomfa (1),magnólia (1),spenót (1),uborka (1),singer (1),inda (1),menta (1),tőzegtabletta (1),inkubáció (1),kapszula (1),festés (1),egyszerveddmeg (1),hagyma (1),madáretető (1),gyurma (1),támasz (1),gyom (1),répa (1),tárkony (1),méhek (1),atka (1),pesto (1),japánkert (1),láda (1),tea (1),pult (1),egres (1),létra (1),nyár (1),öntözés (1),koriander (1),esővíz (1),juhar (1),díszfák (1),stevia (1),talaj (1)