Bár véget ért a minden szentek és a Halloween, de azért az őszi szezon még javában tombol. Ha eddig nem volt időtök, vagy csak kedvetek – nyugodtan neki lehet állni még a lakás dekorálásának már denevérek és csontvázak nélkül is, a klasszikus módon. Sokszor hangsúlyoztam, hogy folyamatosan időhiánnyal küszködünk, de ennek ellenére szeretjük a szépet, így néhány gyors, de mutatós (és low budget) dekor ötletet hoztam az őszre komponálva. 
Szombaton felkerekedtünk, és egy kicsit kirándultunk a Balaton parton. Összeszedegettem néhány apróságot, ami megtetszett (de csak olyanokat, amiket gyakorlatilag bárhol lehet gyűjteni). Gesztenyékkel, tobozokkal és színes falevelekkel felfegyverkezve értünk haza, és neki is láttam a dolognak:

1. Gyertyatál termésekkelDiy őszi dekor termések
Egy hosszúkás porcelánt választottam, de kerek tányér, vagy bármilyen alátét megteszi. Elrendeztem a gyertyákat, körberaktam őket gesztenyékkel, tobozokkal. Az egyik gyertyára maradék spárgával egy falevelet erősítettem, és kész is.

2. Singer fiókból gyertyatartó Singer fiókból őszi mécsestartó
Ez az ütött kopott kis fiók a szétbontott Singer állványhoz tartozott, de nem volt szívem kidobni. Meg is találtam neki az új funkciót: kibéleltem falevelekkel, majd három random befőttes üveget tettem bele maradék gyertyákkal. Egy natúr szalag még jól mutatna a befőttesek száján, de nem találtam :)

3. Ugyanez csak másképpen
A Singer fiók tetszőleges boros vagy pezsgős dobozzal is helyettesíthető, akár kültéri dekoráció is készülhet így a takaróval kint teázós, összebújós estékhez.

4. Termésre fel! Balkongaz őszi dekor
Magasabb vázák vagy üvegek megtölthetők termésekkel, bogyókkal és falevelekkel (a tölgyfa levele, vagy a klasszikus makk talán mutatósabb lenne, de ezeket találtam, na). Haladók akár a vázába rendezett égősorral is kombinálhatják, ami tökéletesen kiegészíti a gyertyafényt.

5. mécses és gyertyatartók levelekkel Őszi gyertyatartó befőttes üvegből
Nem csak gyertyát, egy egyszerű befőttesüveget is dekorálhatunk falevelekkel. Bizonyára a dekoupage is működik, de ha gyorsak akarunk lenni, egy kis kétoldalas ragasztópötty, sima ragasztó és spárga kombinációi is tökéletesen működnek.

A jól bevált gyertyatartókat, lámpásokat pedig megtölthetjük dísztökökkel, őszi kiegészítőkkel is, így akár az egész lakásban visszaköszönhet az őszi hangulat. Lámpás ősziesen