Ahogy hűl odakinn az idő, még a magamfajta fanatikusok is egyre kevesebb kedvvel mozdulnak ki kapirgálni. A részemről megpróbálok ilyenkor inkább egy kis hangulatot varázsolni a lakásba. Természetesen kerti hangulatra gondolok :)

Egy időben teljesen rákattantam a mini üvegházakra, és az igazat megvallva nem is tudom, miért álltam le velük. Talán a hely hiánya miatt?! Most, hogy nézegetem a saját régi fotóimat, illetve azokat, amelyeket inspirációként gyűjtöttem, rájöttem, hogy megint készítek majd néhányat. Igazából sok hozzávalóért nem kell most sem elmennünk otthonról, lehet olyanokkal dolgozni, amik amúgy is vannak – de persze rá is készülhetünk. Garantálom, a beszerzés és keresgélés tovább tart, mint az érdemi munka.

Ami szükséges: kavicsok, termőföld a növény igényei szerint, növények, némi dekoráció (kagylók, moha, ágak, kavicsok) és egy tartály. A tartály lehet vásárolható üvegház, gyertyatartó lámpás, vagy akár befőttes üveg is. Egyszerűbb, ha az üveg száján befér a kezünk, de haladók szép dolgokat művelhetnek keskenyebb szájú tartályokkal is. (nem én)

Tisztítsuk meg az üvegünket, tegyük bele a kavicsokat – ez felfogja majd a vizet, így védi növényünk gyökérzetét. Mehet a föld, a növény. kicsit locsoljuk/permetezzük, és mehet rá a moha, vagy a dekoráció.
A különböző pozsgásokat ajánlom első sorban, de orchideák, vagy akár húsevő növények otthona is lehet a terrárium. Nézzük a képeket:

 DIY üvegház dekor minikert

DIY üvegház dekor minikert

DIY üvegház dekor minikert

DIY üvegház dekor minikert

DIY üvegház dekor minikert

DIY üvegház dekor minikert

Az első két kép sajátom, a többi forrása: http://www.bystephanielynn.com