Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Advent III. - Öröm(öm)

Gyönyörű, hófehér tájra ébredtünk ma reggel. Én ugyan egy kicsit a szokásosnál korábban tettem a felfedezést, úgy fél kettő körül, mert szakszóval élve t.a.k.n.y.o.s. a gyerek. Miközben visszaaludt az ölemben, a szemem sarkából láttam, hogy esik a hó. Sok minden futott át hirtelen az agyamon; például hogy reggel, még ha szörcsög is majd, tutira összetrappoljuk a szűzhavat odakint, hóangyalt rajzolok majd neki. Elmesélem, hogy télen bizony nálunk esik a hó, és hogy megint egy héttel közelebb van a karácsony. advent karácsony offtopic

 0
Tovább

5 jópofa csináld magad adventi naptár

Kinézek az ablakon, látszik hogy fagy. November utolsó napja van, úgyhogy tényleg menthetetlenül tél lett. Én ezt nem bánom továbbra se, bár ez az év vége számomra a legrohanósabb időszak mindig, de mégis kicsit a gyerekkoromat idézi. Óbudán nőttem fel. Imádtam az utca illatát, ahogyan a bérházak oldalán ömlött ki a füst, imádtam anyukámmal az oviba sietni kézen fogva, és a befagyott pocsolyákon csúszkálni. Alig vártam, hogy reggel legyen, és nyithassam az újabb ablakot az adventi naptáron, és megint eggyel kevesebbet kelljen aludni karácsonyig.
Pár éve, már jócskán felnőttként szerettem volna felidézni ezt az érzést, amikor is a férjemet leptem meg egy személyre szabott naptárral. Az öröm, amit láttam az arcán nap mint nap, az én izgalmamat juttatta eszembe, szuper ráhangolódás volt a karácsonyra. Mert azért persze nem csak a gyerekeknek lehet készíteni, bár nekik talán kötelező :) Lássuk mik a lehetőségek!

 0
Tovább

Advent I. - 5 kedvenc alternatív koszorúm

Hihetetlen, de hétvégén kezdetét veszi az Adventi időszak, vasárnap már gyújtjuk is az első gyertyát. Nem is tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek örömömben így hirtelen, annyira sok még a tennivaló. Későbbre tolni nem nagyon lehet, így célszerűbb talán örülni neki; ezen apropóból minden héten egy aprósággal készülök majd, hogy együtt hangolódjunk az ünnepekre. Most elhoztam nektek az 5 kedvenc alternatív adventi koszorúmat, hátha még időben vagyunk, hogy valaki ihletet merítsen belőlük a saját alkotására:

 0
Tovább

Élő karácsonyfám

Minden ősszel várom némi iróniával, hogy előbb jelenik-e meg az első karácsonyi dekor a plázákban, mint a hideg; és melyik egység vállalja be azt a legkorábban. Idén még nem szaladtam rá, szóval én leszek az első, aki egy kicsit ebbe a témakörbe kanyarodik. Mentségemre szolgáljon, hogy van olyan eset, amikor előre lehet gondolkodni picit; például ha kültéri élő karácsonyfát tervezünk (akár teraszra vagy a kertbe is). Ha ez a helyzet áll fenn, akkor mostanában cselekedni kell.

 0
Tovább

Gyorstipp - Last Minute ajándék

Vannak olyan helyzetek, amikor bizony elfelejtődik egy ajándék, vagy csak szeretnénk a biztonság kedvéért tartani valami tartalékot a szekrényben - ezekre a helyzetekre szuper megoldás ez a pofonegyszerű díszgyertya; bár megmondom őszintén én magunknak csináltam. Ha kicsit kreatívabbak vagyunk, egészen pofás, személyre szabott meglepetést is készíthetünk, rádásul nagy kézügyességre sem lesz szükség.

 0
Tovább
«
123

BalkonGaz

blogavatar

Üdv a teraszunkon! Bár akkor még nem tudtam, hogy elkap majd a gépszíj, de már az oviban is gereblye volt a jelem. Most néhány évvel később, a blogon tapasztalataimat vezetem erkély-, illetve balkonkertészet témában, kötetlen hangvételben. Minden, amit itt látsz, vagy olvasol csupán egy lelkes laikus kísérleteinek (vagy bénázásának) eredménye, semmiképpen sem objektív szakvélemény :) Kellemes időtöltést, jó mulatást kívánok!

Likeolj!

Címkefelhő

DIY (43),konyhakert (38),inspiráció (18),gasztro (18),dekor (17),újrahasznosítás (17),ősz (16),egzotikusok (14),magvetés (14),karácsony (14),tavasz (13),fűszer (13),ajándék (12),gyökereztetés (12),virágok (12),Top5 (10),gyorstipp (8),tél (7),palánta (7),gyümölcsök (7),gyümölcsfák (6),balkonláda (6),jelölő (5),bútor (5),húsvét (5),kertésznapló (5),függőleges kert (5),nagyvilág (5),hagymások (5),érdekesség (4),szüret (4),advent (4),kúszó növények (4),bazsalikom (4),offtopic (4),szörp (4),chili (4),leander (4),gyerek (4),eper (4),paradicsom (4),mérgező (3),csíráztatás (3),rovarok (3),ültetés (3),saláta (3),gyömbér (3),berendezés (3),avokádó (3),áfonya (3),baki (3),cukkini (3),szamóca (3),diy (3),citrom (3),trinidad scorpion (2),citromcirok (2),tulipán (2),felújítás (2),retek (2),teleltetés (2),szőlő (2),IKEA hack (2),levendula (2),tök (2),bodza (2),édesburgonya (2),tartósítás (2),teszt (2),program (2),asztal (2),torma (2),orchidea (2),szilveszter (2),üvegek (2),babaszoba (2),magfogás (2),másodvetés (2),rozmaring (2),mangó (2),zöldborsó (2),táblafesték (2),barack (2),bakik (2),vöröshagyma (2),paprika (2),minikert (2),cserjék (2),kártevők (2),növényvédelem (2),datolyaszilva (2),tojáshéj (2),poén (2),füge (2),garzon (2),sáfrány (1),meleg (1),világnap (1),csomagolás (1),tűz (1),melegedő (1),otthon (1),balkonkertészet (1),megvagyok (1),árnyékolás (1),szobanövény (1),zamioculcas (1),offtopik (1),összeültetés (1),virágtartó (1),gyümölcs (1),mini kert (1),meleg ellen (1),igénytelen (1),gránátalma (1),hortenzia (1),sóska (1),fenyő (1),szender (1),cseresznye (1),padlizsán (1),magok (1),vetés (1),kréta (1),ananász (1),tündérkert (1),itthon (1),belátásgátlás (1),batáta (1),nasi (1),alma (1),környezettudatosság (1),intim szféra (1),ablakfólia (1),rukkola (1),fűszerek (1),utazás (1),erkély (1),gyertya (1),bútorápolás (1),ágyás (1),üvegház (1),fokhagyma (1),krizantém (1),szeder (1),narancs (1),fenyő (1),graffiti (1),gyerekeknek (1),moha (1),szerszámok (1),party (1),tetvek (1),hőség (1),varjúháj (1),pozsgások (1),raklap (1),árvácska (1),szabadföld (1),liliomfa (1),magnólia (1),spenót (1),uborka (1),singer (1),inda (1),menta (1),tőzegtabletta (1),inkubáció (1),kapszula (1),festés (1),egyszerveddmeg (1),hagyma (1),madáretető (1),gyurma (1),támasz (1),gyom (1),répa (1),tárkony (1),méhek (1),atka (1),pesto (1),japánkert (1),láda (1),tea (1),pult (1),egres (1),létra (1),nyár (1),öntözés (1),koriander (1),esővíz (1),juhar (1),díszfák (1),stevia (1),talaj (1)