Bármennyire is szenzációhajhász a cím, szó szerint értem a dolgot - csak szokás szerint, ha kakit mondok, datolyaszilvára gondolok. Képzeljétek, Magyarországon is megterem ez a különleges gyümölcs, sőt, magánkerteken kívül már két ültetvényt is találtam, ahol "szedd magad" megoldásban egyenesen a fáról kerülhet az asztalunkra már nekünk is, akinek nincsen nagy kertje. A legjobb mindig a helyi, a friss - ennek értelmében a hétvégén Bodán, a Szőlőhegyen jártunk datolyaszilvát szedni - élménybeszámoló következik.
2018. október 22. 14:52
Kóstold meg a kakit!
Vannak brandek, amiket valljuk be, nem a magyar piacra szántak, vagy legalábbis nem gondoltak át, ha mégis. Az asszociatív memóriám elég fejlett, így én remekül szoktam szórakozni egy-egy nagybevásárlás alkalmával. (Kedvenceim a Hyundai Getz; a FOS mint étrend kiegészítő, vagy esetleg a Melissa Odabash-t emelném ki, hogy értsük a példát.) Szerencsétlen datolyaszilva sem tehet róla, hogy kakiszilvának, vagy khakinak hívják sok helyen, bár legyünk őszinték, a honos területeken ezen nem hökken meg senki, míg itthon azért mosolyt csal sokunk arcára. Róla van szó tehát; ismerkedjünk meg a kakiszilvával egy picit közelebbről:
1