Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Palántázzunk egyszerűen IV. Húsvéti különkiadás

Idén végre kicsivel több időnk van, hogy várjuk a nyulat, készüljünk a tavaszra, élvezzük a szép időt és az életet. Se terasztúrás, se fürdőátalakítás :) el se hiszem! Tavaly sem bírtam azért magammal, egy fő (betervezett) locsolóm (unokabátyám, akinek ezúton is köszönöm, hogy jött) számára különleges húsvéti tojással készültem: http://balkongaz.reblog.hu/alternativ-himes-tojas-balkongaz-modra palánta tavasz húsvét retek tojáshéj újrahasznosítás

A projekt sikeresnek bizonyult, így idén már tudatosabban gyűjtögettem. Hat tojást mentettem; a tetejüket késsel vágtam le, a tartalmat elfogyasztottuk, a héjakat kimostam, megszárítottam és félretettem egy dobozba a többi kinccsel együtt a palántaneveléshez. Majdnem meg is feledkeztem róluk, de ma a nagy húsvéti transzfertechnikázás közben bevillant - uff, palántáznom is kellene az ünnep tisztességére. Elővettem a tojásokat és a magokat, lapozgattam köztük és tanakodtam, mi legyen :) retek lett. palánta tavasz húsvét retek tojáshéj újrahasznosítás

A héjakat megtöltöttem hàromnegyedig jóminőségű palántafölddel, és meglocsoltam.  palánta tavasz húsvét retek tojáshéj újrahasznosítás

Ezt követően bepottyantottam a magokat:  palánta tavasz húsvét retek tojáshéj újrahasznosítás

Feltöltöttem földdel a tojásokat, alaposan belocsoltam. A sztárfotó elkészítése után frissen tartó fóliát tettem rájuk - remélem, hogy a hét végére már kihajtanak, hogy az ünnepi asztalunkat díszítsék :)  palánta tavasz húsvét retek tojáshéj újrahasznosítás

Sok sonkát, kevés locsolót mindenkinek!

 0
Tovább

Alternatív hímes tojás BalkonGaz módra 

Korábban egy Top5-sorozat bejegyzés keretében írtam arról, hogyan készülnék a húsvétra, ha készülnék. Sajnos most tényleg nem volt sok időm, de elkapott a láz az írást követően, így mégis kerítettem öt percet a felújítási munkák közepedte, és alkottam egy picit. Tényleg csak egy egészen aprót csupa olyan dologból, ami éppen rendelkezésemre állt:

1. Tojás, 1 dbÍgy ültessünk tojáshéjba
Férjem rántottát evett valamelyik nap, vagy inkább gombás tojást - így csak egy tojás állt rendelkezésemre, kifejezetten a barkácsolásért most nem pazaroltam. Norbi késsel leválasztotta a tojás tetejét, a belső tartalmat felhsználta rendeltetésszerűen, én pedig a héjat alaposan kimostam, majd egy jácint csíráztató üvegre tettem, hogy száradjon.

2. Megtöltöttem a munkadarabot földdel
Gondoltam beleások egy bármilyen zsákba, de csaltam, és egy tojásnyit leemeltem a fokhagymákról - így megspóroltam magamnak pár percet, aminek a nagyját a lepotyogott darabok eltakarítása tette volna ki. Ezt követően permetezővel benedvesítettem.

3. Tanakodtam, mit ültessek bele​
Bazsalikom palánta tojáshéjbanTerveztem korábban venni sziklakerti pozsgásokat, de csak sokkal nagyobbak voltak az áruházban, így kreatívabbnak kellett lennem, és a rendelkezésre álló palántákat vettem sorra. Méret alapján végül egy bazsalikom mellett döntöttem, mert lassan úgyis szét kell ültetnem őket. Alaposan benedvesítettem a talajt, és egyet kiemeltem.

4. Szembesültem a problémával
hogy a tojás nagyon kicsi, és tele raktam földdel. A felét azonnal ki is kellett szednem, hogy jó magasságba kerülhessen a növény, amit óvatosan belehelyeztem, majd apránként feltöltöttem földdel, megnyomkodtam és meglocsoltam. 

5. Mibe rakjam?
Volt még némi moha itthon, ebből vágtam magamnak egy marékkal, majd belekanyarintottam egy szuflé formába, és a közepére illesztettem a tojást. Két darab fakéreggel, és a saját tetejével díszítettem :)

és készen is van

 0
Tovább

BalkonGaz

blogavatar

Üdv a teraszunkon! Bár akkor még nem tudtam, hogy elkap majd a gépszíj, de már az oviban is gereblye volt a jelem. Most néhány évvel később, a blogon tapasztalataimat vezetem erkély-, illetve balkonkertészet témában, kötetlen hangvételben. Minden, amit itt látsz, vagy olvasol csupán egy lelkes laikus kísérleteinek (vagy bénázásának) eredménye, semmiképpen sem objektív szakvélemény :) Kellemes időtöltést, jó mulatást kívánok!

Likeolj!

Címkefelhő

DIY (43),konyhakert (38),inspiráció (18),gasztro (18),dekor (17),újrahasznosítás (17),ősz (16),egzotikusok (14),magvetés (14),karácsony (14),tavasz (13),fűszer (13),ajándék (12),gyökereztetés (12),virágok (12),Top5 (10),gyorstipp (8),tél (7),palánta (7),gyümölcsök (7),gyümölcsfák (6),balkonláda (6),jelölő (5),bútor (5),húsvét (5),kertésznapló (5),függőleges kert (5),nagyvilág (5),hagymások (5),érdekesség (4),szüret (4),advent (4),kúszó növények (4),bazsalikom (4),offtopic (4),szörp (4),chili (4),leander (4),gyerek (4),eper (4),paradicsom (4),mérgező (3),csíráztatás (3),rovarok (3),ültetés (3),saláta (3),gyömbér (3),berendezés (3),avokádó (3),áfonya (3),baki (3),cukkini (3),szamóca (3),diy (3),citrom (3),trinidad scorpion (2),citromcirok (2),tulipán (2),felújítás (2),retek (2),teleltetés (2),szőlő (2),IKEA hack (2),levendula (2),tök (2),bodza (2),édesburgonya (2),tartósítás (2),teszt (2),program (2),asztal (2),torma (2),orchidea (2),szilveszter (2),üvegek (2),babaszoba (2),magfogás (2),másodvetés (2),rozmaring (2),mangó (2),zöldborsó (2),táblafesték (2),barack (2),bakik (2),vöröshagyma (2),paprika (2),minikert (2),cserjék (2),kártevők (2),növényvédelem (2),datolyaszilva (2),tojáshéj (2),poén (2),füge (2),garzon (2),sáfrány (1),meleg (1),világnap (1),csomagolás (1),tűz (1),melegedő (1),otthon (1),balkonkertészet (1),megvagyok (1),árnyékolás (1),szobanövény (1),zamioculcas (1),offtopik (1),összeültetés (1),virágtartó (1),gyümölcs (1),mini kert (1),meleg ellen (1),igénytelen (1),gránátalma (1),hortenzia (1),sóska (1),fenyő (1),szender (1),cseresznye (1),padlizsán (1),magok (1),vetés (1),kréta (1),ananász (1),tündérkert (1),itthon (1),belátásgátlás (1),batáta (1),nasi (1),alma (1),környezettudatosság (1),intim szféra (1),ablakfólia (1),rukkola (1),fűszerek (1),utazás (1),erkély (1),gyertya (1),bútorápolás (1),ágyás (1),üvegház (1),fokhagyma (1),krizantém (1),szeder (1),narancs (1),fenyő (1),graffiti (1),gyerekeknek (1),moha (1),szerszámok (1),party (1),tetvek (1),hőség (1),varjúháj (1),pozsgások (1),raklap (1),árvácska (1),szabadföld (1),liliomfa (1),magnólia (1),spenót (1),uborka (1),singer (1),inda (1),menta (1),tőzegtabletta (1),inkubáció (1),kapszula (1),festés (1),egyszerveddmeg (1),hagyma (1),madáretető (1),gyurma (1),támasz (1),gyom (1),répa (1),tárkony (1),méhek (1),atka (1),pesto (1),japánkert (1),láda (1),tea (1),pult (1),egres (1),létra (1),nyár (1),öntözés (1),koriander (1),esővíz (1),juhar (1),díszfák (1),stevia (1),talaj (1)