Kinézek az ablakon, látszik hogy fagy. November utolsó napja van, úgyhogy tényleg menthetetlenül tél lett. Én ezt nem bánom továbbra se, bár ez az év vége számomra a legrohanósabb időszak mindig, de mégis kicsit a gyerekkoromat idézi. Óbudán nőttem fel. Imádtam az utca illatát, ahogyan a bérházak oldalán ömlött ki a füst, imádtam anyukámmal az oviba sietni kézen fogva, és a befagyott pocsolyákon csúszkálni. Alig vártam, hogy reggel legyen, és nyithassam az újabb ablakot az adventi naptáron, és megint eggyel kevesebbet kelljen aludni karácsonyig.
Pár éve, már jócskán felnőttként szerettem volna felidézni ezt az érzést, amikor is a férjemet leptem meg egy személyre szabott naptárral. Az öröm, amit láttam az arcán nap mint nap, az én izgalmamat juttatta eszembe, szuper ráhangolódás volt a karácsonyra. Mert azért persze nem csak a gyerekeknek lehet készíteni, bár nekik talán kötelező :) Lássuk mik a lehetőségek!

 

Az egyik kedvencem ez az izzós-üveges megoldás. A kis borítékok kis csomagocskákkal is tökéletesen kiegészíthetőek, ráadásul passzol a korábban már bemutatott adventi koszorúhoz is:

A wc-papír guriga örök jolly joker azoknak, akik nem túl ügyes kezűek, ráadásul teljesen személyre s lehet szabni a dekorációnak, ízlésnek megfelelően:

Kis fenyőfa formájú tölcséreket is készíthetünk, ehhez inkább csak hely kell, mint kézügyesség: 

Az egyik idei kedvencem ez a csipeszes koszorú. Szerintem egy bejárati ajtó belső oldalán is remekül mutatna, nálunk például a nappaliba lép az ember rögtön szinte. 

Ez a zöldágas, gyufásdobozos függő naptár hihetetlenül mutatós, és igazi karácsonyi hangulata van. Nem is kell ennél több! Nálam idén ez viszi a prímet: 

A csináld magad adventi natárak legnagyobb kérdése azonban mégis az, hogy mik kerüljenek a kis csomagokba gyerekeknek és örök gyerekeknek. Szinte bármilyen apróság, amivel mosolyt lehet csalni a másik arcára. Néhány ötlet, ha tanácstalan vagy, mivel töltsd meg:
- Kulcstartó
- Mini csoki
- Karácsonyi mintás papírzsepi csomag
- Szaloncukor
- Mini hógömb
- Cukorka
- Buborékfújó karácsonyi mintával
- Aszalt gyümölcs/dió/mogyoró
- Mintás lufi
- Mézeskalács
- Karácsonyi forma radír
- Pici kirakó
- Süti nyomda, süti kiszúró
- Kis karácsonyfadísz
- Program (pl. kis cetlin: délután korizni megyünk, mozijegy, stb. – több programot  is érdemes ellőni :))
- Kesztyű
- Gyertya
- Pörgettyű, jojó, gyurma
- Karkötő, hajgumi, csat vagy éppen kisautó
- Kavics festve, vagy festésre/díszítésre várva
- Pecsét, vagy nyomda
- Kártya
- Matrica, kitűző

A képek forrásáért, további ötletekért kattints ide.