Hihetetlen, de hétvégén kezdetét veszi az Adventi időszak, vasárnap már gyújtjuk is az első gyertyát. Nem is tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek örömömben így hirtelen, annyira sok még a tennivaló. Későbbre tolni nem nagyon lehet, így célszerűbb talán örülni neki; ezen apropóból minden héten egy aprósággal készülök majd, hogy együtt hangolódjunk az ünnepekre. Most elhoztam nektek az 5 kedvenc alternatív adventi koszorúmat, hátha még időben vagyunk, hogy valaki ihletet merítsen belőlük a saját alkotására: 

 

Nem vagyok komolykodó katolikus, de mindenképpen szeretném felhívni a figyelmeteket rá, hogy az Advent közel sem csak egy trendi dolog, hanem sokkal inkább egy belső utazásról kellene szóljon. Ez egy felkészülés, ráhangolódás –kinek mire, persze. Akár az Eljövetelt ünnepeljük, akár csak a meghitt családi karácsony eljövetelét (esetleg a nagy év végi hajtás végét) várjuk, érdemes egy kicsit vasárnaponként magunkba, magunk köré nézni. Nekem is borzalmasan rohannak a napok, tényleg csak kapkodom a fejem és futok magam után, de igen is készüljünk idén tudatosan a lelkünkben is kicsit jobban a karácsonyra vallástól függetlenül. Ne vesszünk el a rohanásban, az ajándékvadászatban - gondoljunk a családunkra, szeretteinkre. Bármennyire is elfelejtjük néha, a dolog lényege a béke, és a szeretet :)

Az első vasárnapi gyertyánk a hagyomány szerint a hit szimbóluma. Amikor meggyújtjuk, picit gondolkodjunk el azon, hogy mi is fontos számunkra igazán az életünkben. Mi, vagy ki az, ami/aki boldoggá tesz, ami/aki tartja bennünk a lelket és átsegít a nehezebb időszakokon? Egy másodpercre álljunk meg, és adjunk érte egy pici hálát, akárki, akármi is legyen ez.

Konkrétan még nem tudom, milyen koszorúnk lesz, de szerencsére még nem is hajt a tatár. Az valószínű, hogy nem a hagyományos 3 lila, egy rózsaszín megoldást választom, de lássuk azokat az inspiráló ötleteket:

Nem egy bonyolult cucc, ugye? Én nem biztos, hogy ezt a szürke-fekete-fehér kombinációt választanám az alkalomra (pedig nagyon is passzol a nappaliba), de a letisztultságát nagyon szeretem.

A fenti üveges megodás már sokkal közelebb áll ahoz, amit tényleg kiviteleznék is magunknak. Biztonságos, újrahasznosítható, mutatós és ünnepi is. Kifejezetten jobban tetszik a fenyőággal, mint a télapós rénszarvasos csillogós kreálmányok, bár azzal sincsen baj.

A név kötelez, nem tudom kihagyni a sorból ezt a kaspós megoldást. Bár natúr betonból egyelőre nam áll rendelkezésemre virágtató, de az egyszerűsége egészen megfogott. Elfogadnám! Jövőre meg is csinálom.

Már régen tudjuk, hogy a táblafesték csodásan működik üvegre is. Gyerekekkel is jó móka lehet kipingálni, majd feldíszíteni a palackokat, radásul ezek is jól újrahasznosíthatóak az ünnepek végeztével. Egyszer biztosan rászánom magam, emelem a kapalom az előtt, akinek először az eszébe jutott.

És ha már tábla. A helyzet az, hogy sok helyen nem lehet, vagy nem tanácsos nyílt lángot használni. Az én lelkemet egy hasonló leleményes ötlet is szuperül átmelegítené :)

A képek forrásáért kattints ide.