A természet alkotja a legszebb, de sokszor egyben a legbizarrabb lényeket is - néha ráadásul mindkettőt egyszerre. A személyes kedvenceim ezen lények közül az alábbi orchideák, amelyek egyike-másika távolról csak szépnek tűnik, de ha közelről is megvizsgáljuk, okozhatnak bizony meglepetést :)

1. Phalaenopsis

orchidea érdekesség
Igazán lélegzetelállító, bizonyára kedvet is kaptatok :) el kell, hogy keserítitselek Titeket - szerintem már van ilyen sokatoknak, csak a legtöbben talán észre sem vettétek :) Bemutatom Nektek a közönséges lepkeorchideát, amellyel a legtöbb háztartásban, vagy irodában találkozhatunk. Bizony, vegyétek csak szemügyre közelről! El fogtok ámulni, mert egy gyönyörű, szárnyait összezáró madár éppen leszáll a közepén. Saját madaram:  orchidea érdekesség

2. Dracula Orchis
Ismertebb nevén a majomorchidea, vagy majomfejű orchidea.  orchidea érdekesség

3. Orchis Simia

orchidea érdekesség

Szép magyar nevén majomkosbor :) egy nagy kedvencem, de talán kevesebben ismerik, egy itthon is honos orchidea fajta. Nedvességet, árnyékot és hűvöset kedvelő növény, de sajnos egyre inkább eltűnőben van hazánkban. A férjem gondosan beszerzett számomra néhány magot, hogy kedvemre kísérletezhessek vele, így biztos vagyok benne, hogy a jövőben részletesebben bemutatom majd.

4. Caleana Major
Egy igazi repülő kiskacsa. Ausztráliában honos, ritka orchideaféle.  orchidea érdekesség

5. Habenaria Radiata
orchidea érdekességÁzsiában honos a képen látható, orchideával rokonságban álló kócsagvirág. Ősszel felszáradó mocsaras területeket kedvel, napos, de alapvetően hűvösebb környezetben érzi jól magát. Ilyen magoknak is folyamatban van a beszerzése, így hamarosan bővebb beszámolóval érkezem.

6. Impatiens Psittacina
Maradjunk továbbra is a madaraknál. Egy ritka, thai virág, amely papagájra hasonlít.  

orchidea érdekesség

7. Antirrhinum
A legfurcsábbat hagytam utoljára, bár ez egy kicsit csalás. :) Az Antirrhinum a közönséges oroszlánszáj, vagy ahogyan gyerekkorunkból talán ismerősebb, a tátika. Próbáltátok már kiszárítani?! Döbbenetes az eredmény: 

orchidea érdekesség

A képek forrását a pinterest oldalamon találjátok  https://www.pinterest.com/BalkonGaz/strange-but-beautyful/  sok más hasonlóan érdekes orchidea társaságában, mint a csókos száj vagy a nevető méhecske :)