Már kilencedik napja tombol a meteorológiai tavasz. Kihangsúlyoznám, hogy meteorológiai :) de érezzük, nem? Bár a március az első tavaszi hónap, csillagászatilag csak 21-én kezdődik majd, így a jó időre kicsit még várnunk kell. Ugyan a kikelet hava változékonynak, csapadékosnak és frontokkal tarkítottnak ígérkezik, a hobbikertészeket ez ne rettentse el – most jött el az egész év megalapozásának az ideje, ráadásul szép hosszú hétvégének nézünk elébe.

Sok a teendő; kezdjük a földek előkészítésével és trágyázásával, a magok keltetésével, palánták nevelgetésével, hidegtűrők ültetésén és duggatásán át egészen a szükséges támrendszerek felépítéséig. Nem volt túl kemény telünk, így már hamar megjelennek a gyomok is a cserepekben. Próbáljuk ezeket minél korábban kiszedegetni, annál könnyebb dolgunk lesz később.

A szívósabb virágfajtákkal lehet már balkonládában is próbálkozni, sokban javít a hangulatunkon- bár ez valahogy nekem mindig a végére marad. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy fontos az akcióterv készítése; biztosan sok apróság kimarad, vagy felkerül még a listára, de sok fölösleges munkától megkímélhetjük magunkat.
Elhoztam az én kis „to do” listámat Nektek erre a hónapra is:  kertésznapló tavasz
 
Ha valaki szeretné megkaparintani a szerkeszthető változatot, továbbra sincs más tennivalója, mint jelzi ezt e-mailben (vagy a facebookon privát üzenetben) és küldöm ingyen és bérmentve :)