A tulipán szerintem sokunk nagy kedvence, ha nem a legnagyobb. Én személy szerint imádom, mert a tavasz igazi hírnöke. Nem véletlenül szenvedtem értük sokat, egyszer pár éve karácsonykor képes voltam felásni a fagyos földet kint, és elültetni a hagymákat. Évről évre megmelengeti a szívemet a még hűvös napokon, amikor a kopárság közepette bontják változatos, de tökéletes virágaikat a ládákban és szabadföldben egyaránt. Van egy apró trükk, amivel rengeteget tehetünk azért, hogy a következő évben is bő virágzásban legyen részünk. Kíváncsi vagy? Olvass tovább! 

 

A helyzet az, hogy a nemesített tulipánok elvirágzásukat követően nem, vagy csak nagyon kis hatásfokkal tudják beérlelni magjaikat. A próbálkozás is elképesztően sok energiát emészt fel a növény tartalékaiból, így érdemes a magházakat a szirmok lehullása után letördelni. Így az energia visszaszívódik a hagymába, és következő tavasszal nagyobb eséllyel gyönyörködhetünk ismét kedvenceinkben.

Így néz ki a folyamat: