Csodálatos volt az ősz, igazán nem lehetett okunk panaszra, de beköszöntött végérvényesen a cidri. Az első dolog, ami egy meleg takarón és teán kívül az eszembe jutott, hogy le kell cserélni a gumikat a kocsin. Bár az enyémek még jók, de ha bárkinek már nem, egy alapos sikamika után új életet lehet lehelni beléjük, nem is annyira bonyolult: inspiráció diy újrahasznosítás bútor

 

Timi barátnőmet sokszor emlegettem már, az ötltet most is tőle származik. Tavasszal két kis lábtartót is készített maguknak a teraszra. Ha kifutnak a kerekeim, azt hiszem egy makramésra megfűzöm valahogy, bár elékszem, kicsit beleőszült, mire megkötözgette: inspiráció diy újrahasznosítás bútor

Mint mondtam, az én abroncsaim még jók, de ha nálatok pont csere lesz, hoztam néhány inspiráló ötletet. Elsőként a klasszikus köteles megoldást mutatom. Nagyon dekoratív, lakásban is megállja simán  helyét, de el kell mondanom, hogy bizony az ilyen natúr kötél nem olcsó buli, ráadásul kell is belőle bőséggel. Ha azonban mégis akad elfekvőben, vagy dizájnba vág, bátran bele lehet fogni:

inspiráció diy újrahasznosítás bútor

A gyerekszobába is nagyon jó választás lehet az abroncs ülőke (nagyobb gyerekeknek persze, akik már azért nem rágcsálják meg), mert éles saroknak nyoma sincs. Ehhez ráadásul csak egy méretre vágott osb lap kell, kis szivacs, mintás vászon és egy kapcsozó:
inspiráció diy újrahasznosítás bútor

Maradjunk még kicsit a gyerek vonalon. Kölyök koromban még nem az EU konform volt a módi, öltük egymást az abroncshintáért. Akinek kertje van, vagy eseteg nagyobb terasza, kötelező elem. Ráadásul ha lefekszik a gyerek, mi is bátran rosszalkodhatunk!
inspiráció diy újrahasznosítás bútor

Nem kell elkeseredni akkor sem, ha csak kisebb erkélyünk van, vagy esetleg az sincs. A hinta lakásba optimalizált verziója is elkészíthető, a móka ezzel is garantált: 
inspiráció diy újrahasznosítás bútor

És ne feledkezzünk el a kedvencekről sem. Szuperül takarítható fekhelyet készíthetnek az ügyeskezűek, bár nem olyan könnyű vágni a fémszálas gumit: 
inspiráció diy újrahasznosítás bútor

Nem mondom, hogy a fentiek közül mindegyik megoldás olcsó, vagy éppenséggel mindet pofon egyszerű lenne elkészíteni - de nincsen vesztenivaló, bátran lehet próbálkozni, főleg ha már ígyis-úgyis megérett a kidobásra a gumi.

Mégtöbb ötletért, és a fenti (a nem saját) képek forrásáért kattints ide: FORRÁS